Tøjet

“Something old, something new…”

“Something borrowed, something blue.” Det traditionelle brudetøj er meget mere end bare en kjole. Så selvom brudetøjet måske er noget af det, du glæder dig allermest til at vælge ud og købe ind købe ind, så er det ikke sikkert, at det er helt let og overskueligt. Brudekjolen skal helst være lige, som du har drømt om, og så skal den sys til, så den sidder helt perfekt. Dertil skal du have de perfekte brudesko, der passer perfekt til kjolen, og som du ikke falder i, når du skal gå ned ad kirkegulvet. Og så skal du nok også have et par supplerende sko, der er lidt mere behagelige at danse brudevals i, men uden de ødelægger det samlede udtryk.

Ja, og så skal du huske traditionen fra den victorianske remse. Du skal sørge for noget gammelt, noget nyt, noget lånt og noget blot, og så vil heldet tilsmile dig i dit ægteskab.

Men selvom, der er mange ting, du også skal have styr på, når det kommer til brudetøj, kan du heldigvis gøre det lettere for dig selv ved at slå flere fluer med ét smæk.

Lån et blåt strømpebånd af din oldemor

Så har du klaret “something borrowed”, “something blue”, og du har faktisk også klaret “something old”. Noget gammelt går ud på at finde et arvestykke frem eller købe et par smukke handsker eller et smykke i en vintagebutik. Et strømpebånd fra oldemor eller bedstemor kan i den grad også gøre det. Noget lånt skal helst komme fra en kvinde, der er lykkeligt gift. Så hvis din oldemor eller bedstemor er lykkeligt gift og ligger inde med et gammelt strømpebånd, som du kan låne, og som er blåt… Så er du godt på vej.

Intet bedre bud på “something new” end din brudekjole

Brudekjolen kan også sagtens kombineres med noget gammelt og måske også noget lånt. Men de fleste kvinder ønsker som regel en ny brudekjole, der matcher hendes ønsker til perfektion.

Der findes intet bedre bud på “something new” end din brudekjole. Den kan afspejle din personlighed som intet andet brudetøj, og det er den, der skal sørge for, at alle øjne falder på dig. Sammen med et stort smil af lykke vil din brudekjole gøre dig til den smukkeste kvinde i Danmark på din store dag.

Du skal jo have en brudekjole af en eller anden art, så hvorfor ikke kombinere det med den victorianske remse og sikre dig, at du vil få held med dit ægteskab?

“Til døden os skiller” afhænger måske ikke af denne victorianske remse, men hvis du sørger for at følge traditionen, og du er den mindste smule overtroisk, så kan det ikke gå helt galt.