Blogging

Guide: Sådan finder du den rigtige fiskestang

Du er måske allerede klar over, at der findes rigtig mange forskellige fiskestænger på markedet. Det er meget forskelligt, hvilken type fiskestang du bør bruge, og det handler i høj grad om, hvad du skal bruge den til, og hvilke typer af fisk du ønsker at fange. Det kan hurtigt virke som en uoverskuelig opgave, når du skal finde den rigtige fisketang til dig, og derfor får du her en guide, så du kan blive klogere på de forskellige typer af fiskestænger.

Fem forskellige typer af fiskestænger

  • Spinnestang

Den første type fiskestang i denne guide, er en fiskestang som du kan bruge til mange forskellige typer af fiskeri. Det er en meget simpel stang, hvor du kaste ende-agnen ud, hvorefter du haler den ind igen – heraf navnet ’’spinnestang’’.

  • Fluestang

Her får du en helt anden type fiskestang. Det er en meget tynd stang, som du skal bruge en anden kasteteknik for at få ud i vandet. Hvis du køber en fluestang, er det vigtigt, at du vælger en line der passer perfekt til stangen.

  • Trollingstang

Du skal bruge denne type fiskestang til trollingfiskeri. Her går man efter en så kraftig stang som muligt, og dit kast er ikke afgørende. Som regel fisker du på denne måde fra en båd, hvor du bare lader dit blink dumpe i vandet ved siden af båden, og så gør bådens bevægelser arbejdet for dig.

  • Pirkestang

Denne form for fiskeri kræver, at du har lidt muskler at stå imod med, for ved denne type af fiskeri, vil man gerne fange store og tunge fisk. Pirken i sig selv vejer mange hundrede gram, og du bør derfor vælge en kraftig stang.

  • Teleskopfisketang

Hvis du godt kan lide at fiske rundt omkring i Danmark eller måske endda verden, kan det være en god idé med en teleskopfiskestang. Her får du en almindelig spinnestang, men en stang som er let at pakke ned, så den ikke fylder ret meget, og du let kan have den med på farten.

Nu føler du dig forhåbentlig klogere på, hvad du bør vælge, så find en ny fiskestang her, så du er klar til at komme ud og fange en masse fiske.