Blogging

Føl dig sikker i badet med en badestol

Hvis du har problemer med at stå op i længere tid ad gangen, kan det være en større opgave at skulle i brusebad. Her er en badestol en rigtig god støtte, fordi du får muligheden for at sidde ned og støtte dig til stolen undervejs i badet. Du skal ikke bekymre dig om at glide eller få smerter i benene, når du går i bad og kan derfor føle dig helt tryg ved at gøre det uden hjælp fra andre.

Det er særligt mange ældre, som har gangbesvær, der har behov for en badestol. Det kan føles enormt grænseoverskridende at skulle have hjælp til at gå i bad. Med en badestol behøver du ikke hjælp fra andre, og kan sagtens selv klare turen i bad, selv hvis du har svært ved at stå op længe ad gangen. Du får derfor lov til at føle dig selvstændig, hvilket for mange betyder en hel del.

Sådan vælger du den rigtige badestol

Hvis du skal have fat i en ny badestol, er det vigtigt, at du finder den, som passer bedst til dig. Der findes mange forskellige typer af badestole, og derfor bør du overveje, hvad netop du har brug for. Her er nogle ting, du kan tænke over, når du skal vælge badestol:

  • Hvor skal badestolen bruges?

Der findes både badestole til brusere samt badekar. Du skal derfor huske at købe en badestol, som passer til den badeløsning, du bruger derhjemme, hvad end det er en bruser eller et badekar.

  • Skal der være ryglæn?

Nogle badestole kommer med ryglæn. Disse kan også komme med armlæn, så du både har støtte til ryggen og armene. Dette kan være en fordel, hvis du har behov for noget ekstra støtte.

  • Skal den være sammenklappelig?

Der findes badestole, som kan klappes sammen, når de ikke kan bruges. Dette er særligt oplagt, hvis du har et mindre badeværelse eller bruserum, hvor du gerne vil spare lidt på pladsen.

Disse er nogle af de faktorer, du bør overveje inden, du køber en ny badestol.