Blogging

Flere droner i luften

Droner er gennem de seneste år gået fra at være udstyr, som kun garvede erhvervsfolk kunne bruge til at være et legetøj og et samleobjekt, som flere danskere i dag benytter sig af. Droner kommer i alle prisklasser og med forskelligt udstyr alt efter, hvad du vil bruge dem til. Dette betyder også, at droner er blevet let tilgængelige for alle, så en drone i luften nu ikke længere er en sjældenhed.

Droner for alle

Der findes billige droner til både nybegyndere og til garvede droneflyvere så uanset dit niveau, findes der altså droner til dig. Til nybegyndere anbefales det at vælge en billigere drone til indendørs flyvning, så du kan få noget øvelse i droneflyvning, inden du tager den med udenfor. Mange nybegyndere foretrækker dog at begynde udenfor, så de kan føle vindforholdene fra starten. De fleste droner er således også udstyret til at kunne klare en del vind.

Mange garvede droneflyvere ønsker ikke bare at flyve med deres droner, disse investerer derfor ofte i droner med enten indbygget GPS og/eller kamera, der via Wi-fi streamer direkte til din smartphone. På denne måde kan de filme deres rute og få et helt nyt overblik over det danske land. Mange droner, også billige droner, kan flyve langt og højt og er derfor udstyrede med en ”coming home” funktion, så dronen selv kan finde hjem, hvis du skulle miste den af syne.

Regler for sikker droneflyvning

Det er dog mest optimalt, hvis du ikke mister din drone af syne, da dette er imod loven, men lige netop derfor er ”coming home” en effektiv funktion hos mange droner. Mange danskere drømmer om, at kunne se Danmark oppefra, hvilket kan lade sig gøre med selv de billigste droner, så længe du følger de lovmæssige begrænsninger.

Droner må maksimalt flyve 100 meter op og skal være mindst 150 meter væk fra forsamlinger af mennesker, større veje og bygninger. Dette forhindrer dig dog ikke i, at kunne flyve med din drone så tosset du vil. Der er nemlig ingen begrænsninger omkring, hvilke tricks du må lave, samt hvor hurtigt du må flyve med din drone.