Blogging

Find de perfekte hylder til dit hjem

Hylder er uden tvivl Guds gave til enhver boligejer. Deres multifunktionalitet gør dem uundværlige i ethvert hjem, da du både kan bruge dem som vægpynt og til opbevaring af alt lige fra små nipseting til tunge bøger. Uanset hvilket interiør du har i din bolig, kan du i dag finde hylder i mange forskellige udformninger: hylder til væg, små og store hylder eller ekstra hylder som tilbehør til din reol. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan du kombinerer dine hylder i hjemmet.

Sådan vælger du de rigtige hylder

Når du er på udkig efter nye hylder, er det en god idé, at du fra start afstemmer med dig selv, hvilke behov dine nye hylder skal imødegå:

  • Opbevaring eller vægpynt? Gør op med dig selv, hvorvidt dine hylder skal bruges til lidt let pynt eller til opbevaring af tungere genstande. Du skal være opmærksom på, at hyldesystemer til væggen ofte kan bære en begrænset vægt (ofte max 20 kg), så hvis du søger opbevaring til større bogsamlinger, er det måske i højere grad en traditionel reol, du bør anskaffe dig.
  • Lukkede eller åbne hylder? Du kan både finde såkaldte åbne hylder, der er meget lette i deres fremtoning og hylder, der er lukkede og derfor mere kubeformede. De åbne og luftige modeller fungerer bedst til små rum, da de skaber en følelse af mere plads.
  • Størrelse. Hyldernes formål har betydning for deres størrelse. Hvis du ønsker at bruge dem til opbevaring, kan det være en god idé at vælge brede lange hylder. Men hvis du derimod blot ønsker at benytte dem til vægpynt, kan du nøjes med små hylder.

Materialer og farver

Når det kommer til valget af materiale og farver, står du overfor et hav af muligheder. Du kan i dag få hylder i alle slags materialer, og det kommer i høj grad an på din personlige indretningsstil samt de omgivelser, hylderne skal placeres i. Farverne kan benyttes til at skabe finurlige kontraster og dynamik i statiske rum, mens neutrale farver kan skabe en stemning af ro og harmoni.