Blogging

Alt om kabelforskruninger

Man kan finde kabelforskruninger i alle slags materialer, og der er en bred vifte af typer, som kan holde til lidt af hvert. Du kan finde nogle af dem på Ultraplast. Ultraplast har et bredt sortiment af forskellige typer af kabelforskruninger, som kan bruges alle steder. Desuden er det værd at fastslå, at kabelforskruninger først og fremmest bliver brugt til at tætte ledninger, herunder alle slags ledninger, mod støv og vand. 

Hvad er en kabelforskruning

Kort sagt er en kabelforskruning en kabelindføringsanordning. Det er altså et tilbehør som bruges til at sikre en beskyttelse og en forsegling fra det område, du vil føre sit kabel ind i. De bruges på en simpel måde ved at skrue dem ind i fatningen. 

De bruges til: 

  • Maskiner
  • Telekommunikation
  • Strøm 
  • Industrien

Overordnet set bliver produktet brugt af elektrikere, og generelt ses det indenfor byggeri. De er nemme og enkle at bruge og øger altså sikkerheden. 

Forskellige typer

Du kan finde kabelforskruninger i metal, og netop denne type er kendetegnet som værende holdbar og har altså lang levetid. De er også nemme at montere, hvilket gør det til det mest brugte typer. Den kan også holde til svære vejrforhold, uden at det skader den. 

Derudover kan du få det der kaldes for en skintop-forskruning. Denne forskruning er lavet af polyamid, og den er ligesom den førstnævnte super holdbar. Forskruningen kan ikke knækkes, og den tåler også frost. 

Har du brug for en kabelforskruning, som kan holde til områder, hvor der er risiko for eksplosion eller generelt bare et aggressivt miljø, så er en EX-forskruning det sikreste valg. De er nemlig formet på en speciel måde, så at det er lavet specifikt til el-udstyr i sådanne miljøer.  Her tales der primært om steder i industrien, hvor der netop er risiko og chance for sprængninger.  

Ved disse forskellige forskruninger er du på en tæthedsgrad, som vil fungere i næsten alle slags miljøer. 

Fordelene ved at bruge denne slags produkt er, at dit kabel er komplet forseglet imod støv samtidigt med, at det også er vandtæt.