Undersøgelse af nakke
Blogging

Alle kan få brug for fysioterapi

Som så mange andre også oplever, er alder noget, der virkelig kan spænde ben for kroppens velvære. Det tager længere og længere tid at restituere. En forkert bevægelse, kan hurtigt koste dig en dag eller to i en akavet position.

Det skete også for mig og jeg vidste at jeg ville få brug for noget fysioterapi på Frederiksberg, så jeg nemt og bekvemt kunne komme frem og tilbage. Til at starte med fortsatte jeg naturligvis som jeg plejede. Jeg har altid været nervøs for at skulle prøve fysioterapi, og mens jeg gik og overvejede det, var det lidt som om, at problemerne altid gik i sig selv.   

Jeg tror ubevidst, at jeg har været nervøs for at blive behandlet hos en fysioterapeut, fordi man så ofte har set på film, hvordan det siger ‘’knæk’’ i nakken, leddene eller hele kroppen. I filmene virker det altid til, at folk har det meget bedre bagefter, men jeg har på en måde altid frygtet, at det skulle gå galt. 

Genoptræn dit bevægelsesapparat

Så blev jeg anbefalet at kigge nærmere på Månsson Osteopati. En klinik, der er lokaliseret i hjertet af Frederiksberg. Her har flere af behandlerne flere uddannelser, så de både kan hjælpe med osteopati og med fysioterapi. Når du skal behandles, starter de med en grundig undersøgelse, der skal hjælpe med at klarlægge, hvor problemet er, og hvad der kan gøres ved det.

Fysioterapi er en behandling, der fokuserer på kroppen og på bevægelsesapparatet, som er alle kroppens muskler og led. Ved hjælp af behandlinger, øvelser og træning, kan man genoptræne de led og muskler, der har haft en nedsat eller tabt funktion, så man kan komme tilbage til mere velvære i kroppen og få normaliseret musklernes spændingsniveau. 

Føl dig tryg i forløbet

Jeg talte med behandlerne på klinikken, hos Månsson Osteopati, om min frygt for at skulle ned og have ‘knækket’ mine kropsdele. Heldigvis fik jeg en faglig gennemgang af, hvad det er, der sker med leddene, hvis man får lavet en behandling, der involverer et ‘pop’ og at det faktisk slet ikke er et fokus for fysioterapeuter, men nok nærmere er noget, man ville få gjort hos en kiropraktor.